hunkemoller

5 x skönhetstips för en riktig sommarlyster

Ännu en fördel med sommaren: sommarlyster! En naturlig bronsfärgad sol-kysst look som du skulle vilja ha kvar hela året. Du kan skapa denna lyster med dessa enkla tips. Bara fortsätt att läsa!

Exfoliera
Att ta bort död hud är ett måste för vacker hy. Exfoliering gör din hy mjuk och ger den lyster. När de döda hudcellerna tvättas bort hjälper det till att minska förstorade porer och föroreningar. Men gör det inte för ofta utan bygg upp det gradvis till max. 3 gånger i veckan.

Återfukta och ge näring
Din hy kanske känns spänd och torr, eller så har du kanske redan hittat några fina rynkor- Då är det dags att återfukta hyn! Inkludera (mer) fuktgivande produkter i din dagliga hudvårdsrutin, och planera lite egentid varje vecka där du skämmer bort din hud med en närande ansiktsmask. Skönhetsprodukter som är avsedda att återfukta huden innehåller ämnen som håller fukt och förhindrar att fukt avdunstar från huden. Du märker omedelbart att din hud känns mjuk vid beröring, och med tiden kommer de fina rynkorna att minska.

Skydda
Visste du att solen kan vara skadlig även om det är molnigt? Det är därför det är smart att använda en dagkräm med solskyddsfaktor. På så sätt är du trygg och kan förebygga för tidigt åldrande av din hud. Glöm inte att smörja in solskyddskräm på armar/ben (och nacke!) under soliga dagar.

Lite hjälp från naturen
Den hälsosamma sommarlystern går hand i hand med en solbränna. Vi ser ofta smalare ut när vi är bruna och du bär automatisk mindre underlagskräm om ditt ansikte har en hälsosam solbränna. Tyvärr ligger inte en snabb solbränna i allas gener, så därför har man utvecklat brun-utan sol-produkter! Tips: exfoliera din hud ordentligt för att reducera risken för fläckar.

Highlighter
När du vill få en riktig LYSTER kan du testa en highlighter eller body bronzer med skimmer. Du kan skapa en ”subtil” mix med din underlagskräm eller använda den som en highlighter över din underlagskräm. Med en axelbandslös klänning kan du ge lite lyster till dina axlar och nacke också.

Med dessa tips är du verkligen redo för sommaren! Är din bikini-kollektion helt up-to-date?