hunkemoller

Hur du behandlar hudproblem på sommaren

Sommar handlar om att ha kul. Men hudproblemen som man kanske måste hantera under sommarmånaderna kan ibland förstöra det roliga. Lår som skaver, hudirritation orsakad av solen, myggbett, blåsor och utslag efter rakning, det är något vi alla måste hantera någon gång. Lugn, vi är här för dig! Du kan läsa mer om hur du behandlar hudproblem på sommaren här.

Läs även: Hur man tar bort hår på ett smärtfritt sätt

Lår som skaver
Lår som skaver kan bli ett problem, särskilt under det varma sommarmånaderna. Om låren skaver mot varandra medan du går kan du ofta få irriterande utslag eller skavsår. Nu behöver du inte oroa dig för det, för  strumpeband i spets  förhindrar att dina lår skaver mot varandra. Silikonbandet på insidan håller dem på plats. Inte bara superpraktiskt utan även åh, så sexigt!


Blåsor
När du prövar de söta remsandalerna eller nya pumpsen vid sommartemperaturer när dina fötter är svullna riskerar du att få blåsor. Hetta och fukt är problemet. När du har riktiga varma fötter är det bra att tvätta dina fötter med kallt vatten (ingen tvål), torka dem väl och applicera talkpuder. Du bör även gå in dina skor ordentligt.

Men om du ändå får en blåsa ska du aldrig ta hål på den. Detta minskar risken för infektion. Köp plåster som minskar trycket på blåsan och hjälper till med läkningen.

Hudirritation orsakad av solen.
Lider du av utslag på sommaren? Detta orsakas oftare av hettan än av solens strålar. Se till att du inte river när det kliar eftersom detta kan leda till inflammation/ärr. Du bör istället leta efter skugga och undvika ansträngande motion. Det är även bäst att hålla din hud ren och torr och tvätta dig med en mild tvål.

Myggbett
Kliande, sömnlösa nätter och bett. Mycket irriterande och du lider av det varje sommar. Finns det någonting du kan göra mot den fruktansvärda klådan? Du har vanligtvis redan dessa lösningar till hands:
1. Du kan få ner svullnaden med isbitar så att klådan mildras.  Är du täckt från topp till tå? En kall dusch kan ibland hjälpa.
2. Aloe vera är den perfekta (mirakel-)produkten som kyler och hjälper till att minska klådan.
3. Myggbett kan torkas ut med hjälp av tandkräm. Bara se till att tvätta av det noga med kallt vatten och tvål.
4. Syran i vanlig citron- eller limejuice kan också få bort klådan. Gå inte ut i solen eftersom syran torkar ut din hud.
5. Blöt huden runt bulan och skrubba med lite grovt salt. Skölj sedan ordentligt.

Utslag efter rakning
Ett gammalt eller slött rakblad orsakar ofta utslag och hudirritation.  Investera i en bra rakhyvel designad speciellt för kvinnor som har minst 3 blad och inbyggda rak-gelpads för extra komfort. Men var noga med att raka ordentligt i samma riktning som hårväxten, skölj noga, klappa torrt och återfukta. Om du verkligen har känslig hud som snabbt visar irritation efter rakning, se till att du rakar dig på kvällen så att du kan låta din hud andas. Vi rekommenderar även mjuka bomullsunderkläder för att förebygga irritation.